Pitna voda je ustavna pravica

Stranka mladih – Zeleni Evrope pozivamo vse, da se referenduma o Zakonu o vodah udeležijo in glasujejo PROTI

Stranka mladih – Zeleni Evrope smo edina slovenska stranka v Evropskih Zelenih in se dobro zavedamo pomena varovanja vodnih virov in nevarnosti, ki jih lahko prinese gradnja v priobalnem pasu.

Intenzivna pozidava vodnih in priobalnih zemljišč bi v prvi vrsti otežil ali celo onemogočil dostop do obale, gradnja takšnih objektov, sploh na območjih, kjer se podzemne vode napajajo iz površinskih vodnih teles, pa bo vplivala na kakovost podtalnice oziroma pitne vode, do katere imamo pravico zagotovljeno s 70.a členom Ustave Republike Slovenije.

Zavedamo se, da so lahko posledice onesnaženja vodnih virov izjemno dolgoročne in zato nikakor ne razumemo Vlade Republike Slovenije ki je v primeru varovanja pitne vode zelo neprevidna, za zajezitev epidemije pa je brez oklevanja »iz previdnosti« vse, razen redkih izjem, obsodila na hišni zapor z izhodom med 6. in 21. uro.

V Stranki mladih – Zeleni Evrope želimo zanamcem zapustiti Slovenijo vsaj v takšnem stanju, kot smo jo prejeli od naših predhodnikov in zato pozivamo vse, da se referenduma, ki bo 11.7.2021 udeležijo in za ohranitev vodnih virov ter dostopa do vode glasujejo PROTI.


Igor Jurišič,

Predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope

Galerija

Stranka mladih - zeleni Evrope
(SMS-ZELENI)
Rimska cesta 8, 1000 Ljubljana
gsm: +386 (0)31 55 66 26
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Prijava na e-novice

1+2 =
Ime:
Epošta:

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information